Skvělá chuť plná energie.
Sushi, tento tradiční kulinářský skvost z Japonska se kromě skvělé chuti může pochlubit i řadou benefitů, které příznivě působí na zdraví. Společně s jednotlivými ingrediencemi si je dnes představíme a zaměříme se na to, jak vám mohou prospět.
Sacharidy a omega-3 mastné kyseliny
Kromě rýže, jenž je skvělým zdrojem sacharidů, je základní surovinou na kterou můžete u sushi narazit losos nebo tuňák. Obě tyto ryby patří k bohatým zdrojům omega-3 mastných kyselin. Jedná se o zdravé tuky, které podporují správnou činnost srdce a snižují riziko kardiovaskulárních onemocnění. Obě ingredience jsou navíc skvělým zdrojem bílkovin. Ty jsou nezbytné pro růst svalů a správné fungování mnoha tělesných funkcí.
Vitamíny a minerály
Pokud jste ovšem milovníkem zeleniny a preferujete raději tento druh náplně, tak ani tady vás sushi nezklame. Okurka, avokádo a mrkev, které ve svých oblíbených rolkách můžete najít nejčastěji, jsou skvělé zásobárny vitamínů, minerálů a vašemu tělu zaručeně prospějí.
Antioxidanty
No a jak je to s wasabi? Tento japonský křen má také svou nezastupitelnou úlohu. Nejen že dodá vašemu sushi grády, ale využívá se i z jiného důvodu. Syrové ryby totiž mohou lákat bakterie a právě wasabi je umí zlikvidovat a ochránit vás tak před zdravotními obtížemi. Navíc posiluje imunitní systém a je silným antioxidantem. Neměli bychom zapomenout ani na nakládaný zázvor, ten sice žádné přímé zdravotní benefity nepřináší, ale podává se zejména kvůli neutralizaci chutí a proto, abyste si každé další sousto mohli vychutnat naplno.
Závěrem
Zkrátka, sushi je malý japonský zázrak, jenž nabízí skvělou chuť a spoustu potřebných živin. Máte na něj chuť? Vyberte si u nás a tuto ideální pochoutku z kvalitních surovin budete mít u sebe do 30 minut.