Hasu Sushi

Jsme i na sítích

Extrémní sushi: Rekordy lámající pochoutka

Extrémní sushi: Rekordy lámající pochoutka

Sushi, ikonické japonské jídlo, které dobylo svět má mnoho podob. Dnes se podíváme na některé z těch nejextrémnějších, které posouvají hranice toho, co si pod pojmem sushi lze vůbec představit.

Je libo zlatou delikatesu?

Když přijde na luxus, jen málo pokrmů se může rovnat tomu, které vytvořil filipínský šéfkuchař Angelito Araneta. S ohromující cenou 1 978 dolarů za kousek, tato opulentní sushi kreace předefinovává koncept přepychového stravování. Už samotný výčet ingrediencí zní jako katalog luxusního zboží. Posuďte sami. Norský růžový losos, kaviár, Foie gras, japonská perlová rýže, 24 karátový jedlý zlatý plát. To vše navíc ozdobeno perlami a diamanty, které z už tak opulentního pokrmu vytváří přepychový kulinářský klenot.

Nejdelší sushi rolka na světě

Pokud si ovšem myslíte, že nejdražší sushi je jen pouhou raritou pro pár vyvolených, tak o nejdelší sushi rolce na světě to rozhodně neplatí. Ta totiž v roce 2016 dokázala nasytit stovky sushi chtivých strávníků a se svou úctyhodnou délkou 2 845 metrů se zapsala do Guinessovy knihy rekordů. Vznikla v roce 2016 v japonském městě Tamana a při výrobě pomáhalo 400 dobrovolníků.

Miniaturní zázraky

Na opačné straně spektra se pak nachází výtvory tokijského šéfkuchaře jménem Hironori Ikeno. Ten své umění dovedl do opačného extrému a servíruje pokrmy o velikosti pouhého zrnka rýže. K výrobě je zapotřebí pinzeta, celá příprava zabere zhruba 5 minut a zahrnuje miniaturní plátky zeleniny, ryb ale i dalších netradičnějších ingrediencí.

Ochutnejte

Sushi ve všech jeho podobách nás baví a inspiruje. Rádi se o tuto vášeň dělíme s našimi zákazníky a jsme vždy připraveni nabídnout ten nejlepší sushi zážitek. Přesvědčte se sami a objednejte si něco dobrého s rychlým doručením až před dveře.

Akce